home
 

Huidige pagina: Home
159_201409_welkom_jump.jpg

Dit wordt een prachtig jaar!

Weer beginnen . . . wie heeft eigenlijk géén zin om weer naar school te gaan? Je vrienden en klasgenoten ontmoeten, veel om te vertellen en leuk om elkaar weer te zien.

Ook natuurlijk weer veel te beleven op school dit jaar: de wendagen voor de eerste klas, de culturele - en sportactiviteiten, muziek, toneel, reizen... De spanning van het eindexamenjaar, nieuwe leerlingen en docenten op school.
En dan is er ook onze bloementuin die dit voorjaar is aangelegd en waar het fladdert en zoemt van de insecten. Precies zoals de bedoeling was.

Maak er een geweldig jaar van, Erasmianen!

421_201608_weerbeginnen.jpg

WELKOM op de website van het ERASMUS COLLEGE Zoetermeer

Het Erasmus College is een daltonschool en een samenwerkingsschool voor mavo, havo, atheneum, gymnasium én de 2-jarige Masterclass EMC2. Het Erasmus staat o.a. bekend om de bijzondere activiteiten op Theater- & Muziekgebied en Sport. Als Erasmusleerling word je aangesproken op je zelfstandigheid en verder begeleid in de ontwikkeling daarvan. De daltonuren zijn daarbij een belangrijk middel.
Onze school hecht aan meer dan 'diploma-kennis' en organiseert mede daarom een groot aantal activiteiten om dat mogelijk te maken. Voor meer informatie over onze visie op onderwijs klik hier. Wanneer u wilt weten waardoor het Erasmus College zo'n bijzondere school is en wat de leerlingen zo bijzonder maakt, dan willen we via deze site een tipje van de sluier oplichten. 
   

Els Vermeulen

4 september 1963 - 13 juli 2016

Docent natuur- en scheikunde
op het Erasmus College
van 1 augustus 1998 tot 13 juli 2016

In de zomervakantie is Els overleden. Pas 52 jaar oud. Het bericht kwam voor niemand meer onverwacht. In het najaar bleek bij onderzoek dat er iets goed mis was. “Raar. Ik heb nergens last van en toch zeggen ze dat het ernstig is”. Twaalf keer in een half jaar ook het ziekenhuis in. Veel onderzoeken. Bestralingen. Ups-and-downs. Op 10 juni schreef ze de collega’s nog ”Ik wens jullie het allerbeste toe en veel sterkte in de laatste periode en daarna een welverdiende vakantie. Tevens hoop ik jullie in het nieuwe schooljaar weer te kunnen begroeten, waarschijnlijk niet in het begin maar iets later”. De laatste weken ging het echter slechter. Ook Els realiseerde zich dat het niet beter zou worden. Toen het oordeel ‘uitbehandeld’ kwam, wilde ze naar huis. “Nog een glaasje wijn en dan is het afgelopen”.
Onze ‘stoere Els’ was een fanatieke fietser. Elke dag van Delft naar Zoetermeer, en terug. Zelden tot nooit absent. Nimmer klagend. Altijd opgewekt. Altijd bereid een handje te helpen. Eigenlijk niet uit haar evenwicht te brengen. Natuurkunde of Scheikunde, het maakte haar niet echt uit. Met haar krachtige stem had ze geen moeite om aandacht te vragen in een klas. Wat ‘leergedruis’ pareerde zij met een enkel woord en dan had zij ook de aandacht van haar leerlingen. “Mevrouw Vermeulen is lief. En tof”. Haar leerlingen waardeerden haar ongekunstelde persoonlijkheid. Ze wisten waar ze met haar aan toe waren. In school en tijdens werkweken of andere schoolactiviteiten. Hetzelfde gold voor haar omgang met collega’s. Niet op de voorgrond, maar wel duidelijk aanwezig.
Els is uit gefietst. Veel te vroeg. Veel te jong.
We missen haar.

423_201608_ElsVermeulen.jpg

Download brochures

Schoolgids, brochures, aanmeldformulier
download hier je informatie

Schoolgids Erasmus College 2016-2017

Het Gymnasium op het Erasmus

De tweejarige onderbouwklas EMC2
   ( zie PROMOTIE-FILM EMC2 )

- Sport op het Erasmus - Sport+

Lees meer over de Mavo: MAVO = meer

Aanmeldformulier nieuwe leerling

Heeft u nog vragen? Bel 079-3319204.
   

307_brochures_201501_1.jpg